- 20/11/2015
- Posted by: FCAGRODATA
- Categories: Ιχνηλασιμότητα, Παρεχόμενες Υπηρεσίες, Συστήματα ασφάλειας των τροφίμων, Συστήματα διαχείρισης
ISO 22005 – Ιχνηλασιμότητα της Αλυσίδας Τροφίμων και Ζωοτροφών
Το ISO 22005, είναι ένα σύγχρονο διεθνές πρότυπο που περιγράφει τις βασικές αρχές και τις απαιτήσεις για τον σχεδιασμό κι εγκατάσταση ενός αξιόπιστου συστήματος Ιχνηλασιμότητας.
Επιπροσθέτως, το ISO 22005 έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι συμβατό με άλλα πρότυπα συστημάτων διαχείρισης όπως το ISO 22000, το ISO 9001, και ISO 14001, ώστε να είναι δυνατή η ενοποίηση διαφορετικών συστημάτων διαχείρισης σε ένα ενιαίο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης
Για να είναι επιτυχής η υλοποίηση ενός συστήματος ISO 22005, πρέπει να επιδιώκονται τα παρακάτω:
- Συμμόρφωση με την υπάρχουσα Νομοθεσία
- Κάλυψη των συγκεκριμένων απαιτήσεων της επιχείρησης.
- Ευκολία εγκατάστασης.
- Βέλτιστη σχέση κόστους / οφέλους.
- Εστίαση στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
- Επιδεκτικότητα επαλήθευσης.
- Αξιόπιστη λειτουργίας.
Το Σύστημα Ιχνηλασιμότητας πρέπει επιπλέον να παρακολουθεί τα υλικά συσκευασίας που έρχονται σε άμεση επαφή με τα τρόφιμα, όπως ορίζεται από τον κανονισμό ΕΚ 1935/2004 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η FoodCare, σε συνεργασία με την επιχείρηση που πρόκειται να εφαρμόσει το ISO 22005, κατευθύνει την εταιρεία ώστε να επιτευχθεί το αρτιότερο σύστημα ιχνηλασιμότητας, κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.