FSSC 22000 – Υπηρεσίες Ανάπτυξης Συστήματος

FSCC_22000FSSC 22000 – (Food Safety System Certification) – Σχήμα Πιστοποίησης για την υγιεινή και ασφάλεια σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών

Το FSSC 22000 αποτελεί “Σχήμα Πιστοποίησης”, και μοιάζει σε πολλά με το Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων ISO 22000. Αφορά όλες τις επιχειρήσεις που παράγουν, συσκευάζουν, μεταποιούν και διανέμουν τρόφιμα. Εξαίρεση αποτελεί ο πρωτογενής τομέας (γεωργία – κτηνοτροφία) όπου δεν εφαρμόζεται.

Το σχήμα πιστοποίησης FSSC 22000 έχει εγκριθεί από τον Global Food Safety Initiative (GFSI) ως ισοδύναμο πρότυπο των BRC και IFS, κάτι απολύτως λογικό εφόσον καλύπτει τις απαιτήσεις των παρακάτω προτύπων:

  • ISO 22000
  • ISO 22003
  • BSI PAS 220 – ορθές πρακτικές για τα λειτουργικά προαπαιτούμενα όπως παροχή αέρα και νερού, υγιεινή ανθρώπων και μηχανών, waste management, συντήρηση μηχανών κλπ.

Η FoodCare AgroData, στα πλαίσια των ποιοτικών υπηρεσιών που παρέχει, αναπτύσσει συστήματα ασφάλειας τροφίμων, συμβατά με το FSSC ενώ παράλληλα είναι σε θέση να τροποποιήσει υπάρχοντα συστήματα (πχ ISO 22000), ώστε να είναι απολύτως συμβατά με το “σχήμα”.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες