Fresh Plus Technologies

H FoodCare AgroData βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους συνεργάτες της και όλους τους ενδιαφερόμενους πως μετά από μια σειρά επιτυχών δοκιμών, αποτελεί πλέον αντιπρόσωπο της εταιρείας FreshPlus στην Ελλάδα, προσφέροντας έτσι υλικά συσκευασίας και λύσεις που αυξάνουν τη μετασυλλεκτική συντήρηση των αγροτικών προϊόντων.

Τα προϊόντα τροποποιημένης ατμόσφαιρας που η εταιρεία μας πλέον διαθέτει, εστιάζουν στις εξής τεχνολογίες:

MAP_BagΣακούλες Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας (ΜΑ): Η τεχνολογία αυτού του συστήματος βασίζεται στην αυτόματη διαμόρφωση των αερίων εντός του χώρου της σακούλας (δηλαδή εκεί που είναι το προϊόν) ρυθμίζοντας με αυτό τον τρόπο την αναπνοή του προϊόντος που βρίσκεται μέσα σε αυτή. Έτσι, η κάθε σακούλα εξειδικεύεται σε κάθε αγροτικό προϊόν, ώστε να είναι σε θέση να ρυθμίζει αυτόματα και στα σωστά επίπεδα την περιεκτικότητα Οξυγόνου και Διοξειδίου του ʼνθρακα (μεταξύ 3 % – 15%, ανάλογα με το προϊόν) ενώ παράλληλα να εξάγει τις φυσικές ορμόνες των αερίων, όπως το αιθυλένιο, που επιταχύνει την ωρίμανση. Η νεα ατμόσφαιρα που αυτόματα διαμορφώνεται μέσα στα υλικά αυτά περιορίζει τον ρυθμό γήρανσης του προίόντος. Προκειμένου να είναι εφικτή η χρήση των ΜΑ υλικών, θα πρέπει πρώτα το προϊόν να έχει προψυχθεί. Αν αυτό δεν το κάνουμε, δηλαδή δεν προψύξουμε το προϊόν και το βάλουμε σε σακούλα τύπου ΜΑ, εξαιτίας της διαπνοής θα έχουμε υγροποίηση των τοιχωμάτων της σακούλας στο ψυγείο με αποτέλεσμα αντί να πετύχουμε αντί για αύξηση τη μείωση του χρόνου ζωής τους. Για τον λόγο αυτό, η τεχνολογία ΜΑ απευθύνεται αποκλειστικά σε προϊόντα που πρόκειται να προψυχθούν. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει τον έμμεσο έλεγχο της απώλειας του Βάρους του τελικού προϊόντος εξαιτίας του περιορισμού της διαπνοής του (ο έλεγχος γίνεται έμμεσα εξαιτίας της παρεμβολής του επιπέδου του CO2 στη διαδικασία της αναπνοής).

Σακούλες Τροποποιημένης Υγρασίας (ΜΑ/MH): Η τεχνολογία αυτή φέρει τα ίδια χαρακτηριστικά με την παραπάνω τεχνολογία ΜΑ (δηλαδή ρυθμίζει αυτόματα την ατμόσφαιρα), αλλά με το πλεονέκτημα πως δεν απαιτείται η διαδικασία της πρόψυξης, επειδή είναι σε θέση να “πετάξει έξω” από το υλικό την επιπλέον υγρασία. Αν και είναι το υλικό που πρακτικά τα κάνει όλα, η τεχνολογία αυτή δεν έχει σε όλα τα προϊόντα την ίδια απόδοση όπως η ΜΑ τεχνολογία.Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει τον άμμεσο έλεγχο της απώλειας του Βάρους του τελικού προϊόντος εξαιτίας του περιορισμού της διαπνοής του (ο έλεγχος γίνεται έμμεσα εξαιτίας της παρεμβολής του επιπέδου του CO2 στη διαδικασία της αναπνοής) αλλά και της εγγενούς δυνατότητας για αυτόματη έξοδο των περιτών μορίων νερού από το εσωτερικό της σακούλας.

Active_CO2Τεχνολογία Active packaging (AP): Η τεχνολογία αυτή κυριολεκτικά μας εξέπληξε με την αποτελεσματικότητά της. Πρόκειται για μεγάλα υλικά που σφραγίζουν ολόκληρη την παλέτα, ενώ εξειδικευμένο μηχάνημα (που διαθέτει επίσης η εταιρεία μας), αναλαμβάνει να ρυθμίσει ενεργά την ατμόσφαιρα εντός της σακούλες. Έτσι, ανάλογα με το προίόν, πραγματοποιούμε τη βαθμονόμηση του μηχανήματος το οποίο αφού πρώτα αφαιρέσει το ποσοστό του αέρα από το περιεχόμενο της παλέτας, στη συνέχεια προσθέτει το απαραίτητο ποσοστό Διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό το σύστημα κυριολεκτικά σπάει όλα τα ρεκόρ. Στα πειράματά μας διαπιστώσαμε την αύξηση της μετασυλλεκτικής ζωής της Φράουλας στις 22 ημέρες !!! Η τεχνολογία αυτή είναι πιο εύκολη στη χρήση της για μεγάλες (Bulk) ποσότητες και συμβατή με τα περισσότερα προϊόντα.

Film MA και Film MA/MH: Πρόκειται για τις δύο προαναφερθείσες τεχνολογίες, αλλά υπό τη μορφή Film για μικροσυσκευασίες σε μηχανές Flow Pack κλπDSCF7380

Όλα τα παραπάνω προϊόντα πληρούν απολύτως τις προδιαγραφές του ΕΚ 10/2011, όπως αυτός συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε από τον ΕΚ 1282/2011 καθώς και με τον ΕΚ 1935/2004.

Η επιτυχής έκβαση της χρήση των παραπάνω προϊόντων απαιτεί σημαντική γνώση στη μετασυλλεκτική συμπεριφορά του κάθε προϊόντος, ιδιαίτερα ως προς τις απαιτούμενες συνθήκες αποθήκευσης (που αλλάζουν με τη χρήση αυτών των προϊόντων) καθώς και την επιλογή του κατάλληλου υλικού.

Το Τεχνικό μας τμήμα είναι σε θέση να επιλέξει της καλύτερη λύση για τα δικά σας προϊόντα.

Γι αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας …

FRESHPLUS YOUTUBE VIDEOS: https://goo.gl/lA7d96